0412-457444 contact@steffreriks.nl
ERVARINGEN

Ervaringen vertellen het...

Bent u benieuwd wat Stef Freriks voor u zou kunnen betekenen? Lees de onderstaande ervaringen.

"Ik ben heel erg blij dat ik bij jou ben geweest voor een sessie (november 2020). Ik beluister nog regelmatig de sessie opnieuw.Wat een bijzondere gave heb jij. Echt; niet uit te leggen… Ik voel mij aards, rustig, blij, tevreden en inmiddels heb ik al één keer een moment van innerlijk geluk mogen ervaren. Hoe mooi is dat!!! Ik blijf bij mezelf en heb geen last meer van de energie van andere mensen. Daarnaast is de (emotionele) lading qua energie tussen mijn moeder en mij daadwerkelijk geneutraliseerd. We communiceren nu anders met elkaar. Ook mijn vader is door de sessie bij jou echt veranderd. Wat gaaf om te zien. Hij straalt veel meer rust en evenwicht uit. Hij voelt zich goed en denkt veel positiever (althans hij spreekt veel positiever over diverse onderwerpen). Ik zie gewoon dat hij anders uit zijn ogen kijkt. Hij straalt veel meer rust uit. Echt bizar; wat een mooie verandering."
Edith
"Leeftijd Jet: 2,5 jaar.De dag voor haar eerste verjaardag is Jet in een ambulance met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht.Ze was dusdanig benauwd waardoor ze hiervoor met spoed behandeld diende te worden.Hierna heeft ze een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen.Bij thuiskomst was Jet zo ontregeld, dat ook de nachten ontzettend slecht gingen.Voorheen sliep ze als een roosje waardoor wij dan ook dachten dat de ziekenhuisopname de boesdoener was.1,5 jaar hebben wij elke nacht een huilende hysterische Jet gehad.Overdag was en is ze de vrolijkheid zelve.We hebben echt alles geprobeerd: huisarts, osteopathie, homeopathische arts, psycholoog laten overlezen en alle andere dingen die je kan bedenken. Onlangs bereikten we met Jet een dieptepunt en dat is ook het moment geweest waarop wij de hulp van Stef in hebben geroepen.Nu anderhalve week verder, en wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan. Het gaat al zoveel beter en er heerst s'avonds met het naar bed gaan een heerlijke rust waaraan ze zicht helemaal kan overgeven. In de nacht word ze nagenoeg niet wakker en als ze wakker word kan ze heel snel gerust gesteld worden. Het hysterische huilen en het bang zijn heeft dus plaatst gemaakt voor rust."
Ervaring na een sessie met Stef
"Leven als "autorijden met de handrem erop" is hoe ik het al jaren ervaar.Veel willen, mezelf kennen als een spontaan en opgeruimd iemand, maar die iedere dag onvoldoende vooruit komt."Je bent te moe voor je leeftijd" was de reactie van Stef."100 kg" lichter voelde ik me na de sessie. Ja, hoe leg ik dat uit – niet dus, maar dat hoeft ook niet.Hoe ik het voel is mijn waarheid en die mocht er ten volle zijn en ondertussen werd alle emotionele rommel opgeruimd.Wie wil dat nou niet………….ik wel!! Ik ben je super dankbaar Stef voor een opgeruimde toekomst. Ik kan vooruit………..Renie"
Ervaring na een sessie met Stef
"Mijn leven lang heb ik antwoorden gezocht over mijn leven waarin ik geen verbinding voelde met aarde, mensen of activiteiten.Ik heb eindeloos gezocht, veel geaard, gerealiseerd en best ook antwoorden gevonden. Daar heb ik zo'n 65 jaar over gedaan...Ik kom bij Stef voor een reading en hij geeft me binnen een half uur alle antwoorden (en de grote diepte daarin) waar ik een leven lang mee bezig ben geweest. Heel erg bijzonder!  Dank je wel Stef!"
Greet
"Op 27 Augustus was het zover (een sessie met Stef), we hadden er naar uit gekeken, was ook heel spannend van wat gaat er gebeuren. Het was een fijne ontmoeting met Stef en vroeg wat hij  voor ons kon betekenen en is toen aan de slag gegaan.Eerst ging Loek en Stef vertelde dat we het op konden nemen, om het later nog eens terug  te horen.Dat was heel fijn, dan heb je een houvast en je kan het later nog eens horen. Loek ging recht tegen over Stef zitten en Stef keek Loek aan en vertelde van alles. Stef gaat alles na in je lijf of het allemaal klopt. Ook als je tegen iets aan liep of moeite er mee had, Stef hielp je er bij. Loek had moeite met slapen dat hij vaker wakker werd en Stef ging met Loek aan de slag dat het opgelost werd.Wat heel indrukwekkend was , maar ook heel liefdevol en met zoveel respekt.Daarna ging R. die was ook onder de indruk en zeker wat hem over komen was .R. merkte van het dat komt door Stef in de positieve zin was gewoon leuk om te horen.Er werd ook wel eens een grapje gemaakt, even wauw wat gebeurd  allemaal. R. was er ook helemaal vol van.D. was aan de beurt. vond het speciaal wat Stef voor iemand kan betekenen, wist niet wat mij over kwam . Werd er ook emotioneel van Ook door alles wat er gebeurd en ook wat Stef vertelde.Voelde een bepaalde rust merkte bepaalde vrijheid . Waren angsten waar Stef mij mee  hielp dat was een bevrijding er viel een last van mij af . Dat was zo mooi en overweldigd. Kon het wel van de daken schreeuwen wat het met mij had gedaan . Voelde zoveel dat ik er niet over  op kon houden. Ben  ook verschrikkelijk dankbaar. Dat het je leven zo kan veranderen dat is ongelofelijk.Stef heeft ook na J. gekeken, omdat J. ook heel bang en onzeker was .We zijn Stef dankbaar voor wat hij voor ons gedaan heeft, is een rijkdom dat is niet te beschrijven .Toen Stef weg was waren we er helemaal vol van. Het is een aanrader.  "
Ervaring na een sessie met Stef
"Ik ben enorm opgeknapt! De straling van telefoon, iPad en laptop voel ik nog wel, maar het doet vrijwel geen pijn meer. De wereld voelt nu ongeveer gelijk aan als voor de digitale revolutie, de ‘schone lucht’ is weer voelbaar. Wat een verademing! En m’n restje zorgen dat nog over is, ook daar is alles veel ruimer geworden. Dat had ik toch echt niet verwacht. Het is nu al vijf weken zo, dus ik denk dat het blijvend is."
Jolanda
"Al lezend in het door Stef Freriks gesigneerde boek “de kracht van bewustzijn”, geniet ik na van zijn lezing gisterenavond. Nagenieten van zijn energie, zijn voorkomen, zijn verhaal, zijn manier van leven, nagenieten van de locatie, de energie daar, de samenwerking en alle bezoekers.Deze avond voelt als een sleutel, een diamant die ik heb gekregen voor de rest van mijn leven. Een ommekeer, misschien wel een nieuw begin. Deze man leeft zoals ik diep van binnen weet dat ik ook mag leven.Het heeft me aangeraakt, gegrepen. Alles wat ik wilde weten, is wat hij vertelde. Over blokkades, wateraders en -stralingen, emoties, energieën en hoe je er gelukkiger en zinvoller mee kunt leven.Een zin uit zijn boek en typerend voor de lezing: “Hoe meer je de eenvoud van het bestaan ontdekt, des te gemakkelijker kun je je overgeven aan de stroom van het leven.” Dit is ook precies zijn voorkomen tijdens de avond: in Jip en Janneke taal vertelt hij hoe de stroom van het leven te pakken is, terwijl hij het levend voorbeeld is op dat moment. Het levend voorbeeld van de kracht van bewustzijn."
Ervaring na een bezoek aan een lezing
"Wij willen je nogmaals ontzettend bedanken dat je bij ons thuis bent geweest. Er is van alles in gang gezet en beetje bij beetje gaat het steeds beter met ons. Ik ben inmiddels weer 1 week aan het werk en het ziet er naar uit dat ik het langer ga volhouden dan afgelopen keren met werkhervattingen.Wel ervaar ik nog steeds pijn in mijn lichaam maar dit komt misschien ook omdat het lichamelijk zeer zwaar werk is.Ook ben ik gelukkig minder moe en heeft onze dochter minder drift buien.Wellicht willen we in de toekomst nog eens een afspraak maken maar we laten de huidige energieën eerst eens even het werk doen.Wij vonden het nogmaals heel erg fijn dat je bij ons op visite bent geweest en al wat je zei ook over onze ouders en onze struikelblokken in ons leven klopten meer dan 100%!Wij wensen jou het beste toe, en wellicht (hopelijk) tot een volgende keer.Liefdevolle groetjes,Igor, Wendy en Avalynn "
Igor, Wendy en Avalynn
"Vriendelijk dank.Op de terugweg naar huis heb ik aan één stuk door zitten gapen. Het hield niet meer op tot ik uit mijn auto stapte.En verder ervaar ik dat het verleden een gegeven is maar het wordt omarmd in rust en ik hoef er letterlijk niets meer mee.Direct bij het verlaten van het wijkcentrum stapte IK naar buiten, de mens...en niet de rollenspeler waar ik zo vreselijk moe door en van ben geworden. Er is voor mijn gevoel een laag weg.En wat gebeurt is mag rusten, is weg.Ik ben blij en dankbaar...voor het cadeau welke ik mocht ontvangen."
Anoniem
"Goedemorgen Vakman, Ik ben zo blij.... dat is niet in woorden te omschrijven. Het lijkt wel of ik een nieuwe dochter heb gekregen van sinterklaas Stef Freriks, een goed heilig man...respect. Ik tik dit uit volle borst en een traan op mijn wang...  Bedankt "
Arjan
"Veel geleerd en inzichten gekregen bij de cursus Kom in je Kracht. Dagelijks pas ik de methodes toe in mijn huidige leven, het begin van een nieuwe reis."
Willeke
"Ik wist niet precies wat ik kon verwachten van de cursus Kom in je Kracht. Het heeft me veel opgeleverd; ik voel me veel blijer, vrolijker en krachtiger."
Conny
"Stef heeft voor mij eens flink bij mij huis gehouden en lichaam en geest en alles er tussenin opgeschoond en opgeschud, zodat de hemel die mij zo aanlokkelijk leek de hemel op aarde is geworden. Dankzij zijn boerenslimheid die hand in hand gaat met een flinke dosis humor en vette lach met knipoog voel ik mij diep verankerd in mezelf en kom daardoor ook in contact met de wereld om mij heen die wij in de mooiste kunst die er bestaat, te weten de natuur van alle dingen, vogels, bloemen en voeding uit de grond terug vinden én ook met onze beschermengelen die behalve om ons heen ook in onszelf zijn terug te vinden. Van Stef neem ik geen afscheid, maar wel neem ik diep mijn hoed voor hem af. Chapeau, de vlag kan uit!"
Hanneke
"In april 2017 werd onze hulp ingeroepen door een zorginstelling, omdat er onbalans heerste op een van de afdelingen. Door meerdere mensen is opgemerkt dat het er niet goed voelt. Enkelen van de stafleden hadden ervaring met ons werk en kwamen met het verzoek tot verbetering van de sfeer en oplossen van de problematieken. Na enkele maanden van behandelen en rechtzetten van energie, blijkt uit gesprekken dat medewerkers, bewoners, ouders en stafleden meer rust ervaren. Er is minder ziekteverzuim en de communicatie tussen alle partijen is verbeterd.Ook ervaren bewoners en familie vooruitgang in gedrag en beleving. Het gebouw straalt duidelijk een andere energie uit."
Zorginstelling
"Wij zijn door Stef op een heel ander vlak uitstekend geholpen. Zowel onze zoon als dochter hadden op hun handen behoorlijk last van zeer ontsierende wratten. Eerst hebben we van alles geprobeerd (bij huisarts en drogist), maar met geen enkel middel kwamen zij van de wratten af. Onze zoon is 2 keer in behandeling geweest, onze dochter maar 1 keer. En wat schetst onze verbazing: alles weg! Het heeft enkele weken nodig, maar wat zien hun handen er weer prachtig uit! Dank je Stef, de kids zijn er erg blij mee!Lianne"
Lianne
"Na een heftige miskraam, ruim een half jaar geleden, zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me regelmatig verdrietig, dwaalde rond en ik wist niet goed hoe ik dit een plek kon geven. Hoe laat je zoiets los?Toen ik hoorde van het werk van Stef en heb ik een sessie geboekt en deze als zeer bijzonder ervaren. Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan maar ik voelde me al tijdens de sessie alsof er letterlijk een last van mijn schouders was gevallen. Ik voel meer rust en balans, het verdriet lijkt een plekje te hebben gekregen en ik heb weer zin om leuke dingen te ondernemen. Dank daarvoor!"
Mevrouw Boonstra
"Omdat ik graag een week helemaal tot mezelf wilde komen, graag naar zee wilde én me bezig houden met spiritualiteit en energetisch werk, had ik me voor deze week aangemeld. En echt al mijn wensen werden deze week ingevuld!! De lessen waren boeiend, en inspirerend en in zekere zin zelfs grensverleggend. En daar waar we de eerste dag nog wat afstandelijk waren naar elkaar toe, werden we mede door Stef al vrij snel een hechte groep, die naast de lessen ook graag de vrije tijd met elkaar doorbrachten.  Want al snel bleek dat Stef naast een gedreven cursusleider ook nog eens een verbinder en een entertainer is!De cursus gaf me zicht op mijn eigen krachtige energie. Maar meer nog, ook zicht op de prachtige methode die Stef heeft ontwikkeld en praktiseert. Dankbaar ben ik Stef en Tera voor deze week in Cadzand die mij weer tot mijn kern heeft gebracht, én een nieuw licht heeft geworpen op mijn werk als Energetisch therapeut."
cursist verdiepingsweek Energetisch Management Cadzand
"Na de sessie bij Stef: Er is veel bij me losgekomen. Ook respect voor mijn ouders, waar ik nu een andere kijk op heb.En... Mijn hoofd voelt fijner. Niet meer die onrust.Fijn gevoel en hoop zo verder te kunnen ."
Carla
"Voel na twee weken nog steeds dat er een "zwaarte" bij me is weggehaald.Het is net of ik ook weer meer wil in het leven. Oude stukken komen nog wel los. Zo werd ik laatst weer getest op een oud levensthema; het aangeven van grenzen. Waar ik vroeger moeite had om mijn grenzen aan te geven, schroomde ik dit keer niet om te zeggen waar het op staat. Nog wel een weg te gaan wat betreft alert zijn, maar ook dat zal wel komen. Op het terrein van bewustwording lijkt het nu al veel sneller te gaan. Ik lijk ook meer levensenergie te voelen."
Marijke
"Al 20 jaar zit ik in een rolstoel heb een dwarslaesie door een val van een paard.Er is een betere doorbloeding gecreëerd in mij rug door Steff, heb hierdoor al minder pijn maar ik moet het de tijd geven, ongeveer 3 maanden. Ook heeft Steff veel blokkades bij mij weg gehaald, deze waren o.a.  ontstaan doordat veel mensen hun problemen bij mij neer leggen. Werd steeds moeier in mijn hoofd en begreep niet waardoor maar dat is verholpen door Steff. Ik kan het nu beter aan omdat ik nu een bewustwording heb gekregen waar ik heel blij mee ben."
Cyntia
"Sinds twee jaar had ik klachten aan mijn enkel.De klachten waren heftige pijnscheuten die niemand kon verklaren.Huisarts, fysiotherapeuten en diverse andere partijen konden mij dan ook niet helpen.De pijn kon zo heftig worden dat ik op het laatst bijna niet meer kon lopen.Via via ben ik bij Stef Freriks terecht gekomen.In een sessie heeft hij mij geholpen.Na een week begon ik het verschil te merken.ik kan zeggen dat hij me voor ruim 90% van mijn klachten heeft afgeholpen.Gelukkig kan ik weer actief sporten, en dat was lange tijd niet meer mogelijk.Achteraf had ik deze stap eerder moeten maken.Ik ben hem zeer dankbaar en hoop dat ik voorgoed het goede gevoel kan vasthouden."
Leo
"Mijn rugklachten zijn na een sessie bij Stef helemaal over! Ik heb er gigantische baat bij gehad, super geweldig."
Jan
"Tijdens de sessie gebeurde er veel. Ik raakte mijn nerveuze, ongemakkelijkegevoel kwijt wat altijd op de achtergrond aanwezig is, waardoor ik minder mezelfkan zijn. Ik voelde me heel erg ontspannen alleen op mijn zonnevlecht gebied voelde ikmeer gevoeligheid als voorheen. Deze gevoeligheid was de gehele sessie aanwezig.Wat Stef aangaf klopte ook voor mij. Ik ben zeer onder de indruk van de talentenwaar Stef mee mag werken. Na de sessie ben ik wel even heel erg moe geweest.Ik merk dat ik een onterecht minder waardig gevoel achter mij kan laten endat ik niet meer de drang heb iets te moeten zeggen in een groep van mensenvanwege erkenning of waardering, maar dat ik ook gewoon stil mag zijn. Ook merk ik dat ikme veel vrijer en rustiger voel in het algemeen. Ik hoop echt dat ik dit gevoel magblijven behouden."
Laury
"Zeer bedankt voor je hulp voor mijn dochter. Nachten gaan uitzonderlijk goed! Ongelooflijk wat je gedaan "
BL
"Ik heb donderdag 21 april tijdens de gezond verstand lezing een behandeling van u gehad.  Het voelde in het begin best raar om op die stoel te zitten voor het publiek en ik vond het best spannend. Maar eigenlijk was het helemaal niet zo eng. Terwijl ik daar zat moest ik een bal van licht voor me zien. De kleur van deze bal werd langzamerhand steeds lichter en ik ging me ook steeds lichter voelen. Ik werd moe en ik begon te gapen. Toen het voorbij was en u verder begon te praten merkte ik dat ik helderder was en me beter kon concentreren op wat u allemaal zei. De afgelopen dagen hierna heb ik echt verschil gemerkt. Ik heb meer rust in me hoofd en heb meer overzicht over mijn werk. Afgelopen weekend heb ik als hulpleiding meegeholpen met een scoutingweekend. Ik merkte dat dit veel makkelijker ging dan normaal. Normaal vond ik het meehelpen met zo’n weekend best lastig. Je moet die kinderen goed begeleiden bij de spellen en je moet overzicht over de groep houden. Soms ervaar ik hierbij ook best veel stress. Dit weekend hielp ik mee en viel het me op dat ik geen moment echt stress had ervaren. Sommige dingen bleven alsnog wel lastig en af en toe merkte ik nog wel dat ik nog wat chaotisch was, maar dit is wel een stuk minder geworden. Ik heb meer rust in mijn hoofd, meer overzicht over mijn werk en ook meer plezier in wat ik doe omdat ik minder stress ervaar. Ook als ik mijn ADHD medicijnen niet inneem ervaar ik nog steeds meer rust in mijn hoofd en kan ik nog steeds goed functioneren. Daarom wil ik graag proberen om mijn medicijnen langzaam af te bouwen. Bedankt dat ik dit bij u mocht ervaren!"
EM
"Woensdag 6 mei had ik een reading bij Stef Freriks. Er is zo’n anderhalf jaar geleden een ongeluk gebeurt (waar ik niet bij betrokken was) dat mijn leven enorm beïnvloedt heeft. Ik kon niet aan dit ongeluk denken of er mee geconfronteerd worden zonder een beklemmend verdriet te voelen waarbij ik enorm moest huilen en het erg benauwd kreeg. Sinds dit ongeluk heb ik ook andere klachten die mijn leven een stuk minder prettig maken, deze klachten zijn allemaal te herleiden op dit ongeluk. Ik was er klaar mee en wilde van dit beklemmende verdriet af, het lukte mezelf niet om het een plekje te geven. Toen hoorde ik van het werk van Stef Freriks en heb ik een afspraak gemaakt. Ik voelde me meteen op mijn gemak maar wist niet wat ik moest verwachten van de diepte reading, het leek me allemaal een beetje vaag. Ik moest gaan zitten op een stoel en Stef logde als het ware in op mijn harde schijf en noemde allemaal dingen over mij die allemaal klopte! Ik was verbaasd dat hij zoveel van mij kon weten. Ook noemde hij vele dingen die mij dwars zaten. Hij ging terug in mijn verre verleden en kon zelfs jaartallen noemen van deze gebeurtenissen uit dit verleden. Er waren schijnbaar in mijn verleden dingen gebeurd die ervoor zorgden dat ik zo heftig reageerde op dit ongeluk. “Door als het ware een kleine verandering in een van mij ver verleden aan te brengen zou ik me al rustiger voelen. Hij vroeg me het ongeluk voor mijn geest te halen en het moment dat ik te horen kreeg van het ongeluk te herleven. Al snel voelde ik weer dat beklemmende verdriet en ik vroeg me een beetje af of het wel zou gaan werken. Toen ging hij verder met zijn reading en even later vroeg hij me om nog een keer dat moment te herleven. Deze keer gebeurde er niks. Ik hoefde niet te huilen en voelde niet meer dat beklemmende gevoel en die benauwdheid, ik was enorm verbaasd. Daarna vroeg hij me om dit nog twee keer te doen (één keer is geen waarneming) en weer kwam het beklemmende gevoel niet! Ik was enorm verbaasd en opgelucht”. “Natuurlijk voelde ik wel wat van verdriet want het geen leuke gedachte maar ik kon er aan denken zonder verdrietig te worden. Sindsdien gaat het ook beter met me en ik ben enorm blij dat ik dit gedaan heb! Ik vraag me af hoe lang ik wel niet in therapie gemoeten had om anders van dit verdriet af te komen. Ik ben Stef enorm dankbaar en vind hem een echt aanrader!"
Merel
"Het probleem waar ik mij bij Stef voor melde was allergieën. Over de jaren zijn er steeds meer stoffen bij gekomen waar ik allergisch voor bleek, totdat er op het laatst een situatie ontstond van chronische ontstekingen waar geen dokter meer wat mee kon. Bij toeval ben ik contact gekomen met Stef. Op onnavolgbare wijze heeft hij in twee sessies een aantal trauma’s aangeraakt vanuit het verre grijze verleden. Ik was me er op ondergronds niveau wel van bewust, maar kon er niets mee omdat de oorzaken niet in dit leven lagen. Stef heeft me op energetisch niveau aangeraakt, een paar weken van heftige verwerking en voilà, geen eczeem, ge-jeuk, gesnotter, meer!! Heel erg hartelijk bedankt, you made my day !"
Barbara
"Al ruim 5 vijf jaar leed ik aan spierspanningshoofdpijn. Althans, dat was uiteindelijk de diagnose na bezoek aan 5 medisch specialisten. Maar geen oplossing. Ten einde raad ben ik andere wegen gaan bewandelen. Zo kwam ik bij Stef Freriks terecht. Tijdens zijn reading kon hij mijn energie overnemen en zo de problemen oplossen. Weg blokkades en per direct geen hoofdpijn meer. Ongelooflijk en fijn. Mijn leven is weer vol plezier en energie. Dank Stef! Na de doorverwijzing naar masseur Cees Ypma zijn de laatste spanningen weg. De combinatie met voeding en bewustwording zorgt ervoor dat ik van elke dag weer kan genieten."
Hannah
"Ik voelde me eerst bang en verlegen omdat ik iets voelde dat ik heel eng vond. Ik durfde niet meer te gaan slapen. Toen zijn mijn ouders hulp gaan zoeken en kwamen bij Stef terecht. Hij heeft dat wat ik voelde gevraagd alleen terug te komen als ik het wil. Doordat het weg is en ik dus niet meer bang ben, ben ik sterker van binnen en van buiten geworden. Ik durf zomaar dingen te zeggen die ik eerst nooit zou zeggen. Ik sta rechter en kijk naar voren. En mijn ouders zeggen dat ik naast dit alles ook meer uit mijn ogen straal. Ik durf weer te gaan slapen, en vind het fijn te weten dat als er iets is ik Stef maar hoef te mailen en dat hij me dan weer helpt. Stef Bedankt!"
Naomi