22367
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22367,theme-stockholm,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1.2,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode_menu_center,qode-mobile-logo-set,qode-elegant-product-list,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Podcast #4

Podcast #4

INHOUD

00:00 Intro: geloof vs religie

Twee regels voor het begrip religie: 1: onvoorwaardelijke liefde vanuit het hart, 2:Heb je naaste lief als jezelf.

Het probleem voor veel geloofsovertuigingen is dat ze niet meer echt in verbinding staan met de bovenwereld, waardoor veel ‘volgers’ zich in de huidige en nieuwe tijd afvragen wat het hen nog te bieden heeft, omdat ze voelen dat ze verbinding op hartsniveau willen ervaren. Het is wel te herstellen: met licht en liefde.

Als dat lukt kunnen we met veel minder toe dan nu gebruikelijk is. De natuur heeft een jaarlijkse cyclus, maar de mens heeft een veel langere periode in gedachten gebaseerd op de schaarste gedachten van Bezit (denk aan je pensioen). Als de mens meer vertrouwen leert hebben in de kern van onszelf, door bij onszelf terug te komen kunnen we ervaren dat de energie vanuit ons eigen systeem ons leidt op de weg naar en in het nieuwe leven.

08:30 Jan Meurs:

Maakt verbinding op hartsniveau in zijn restaurant.
Hij vertelt over een Leermeester die hij ontmoette: electrische oplaadpaal voor klanten, laad hij nu aanstaan ook voor andere mensen die niet gast zijn van zijn restaurant.
Wat vindt Jan het leukste: de supermarkt, of de horeca? De horeca geeft veel meer voldoening omdat mensen het laten weten of ze genoten hebben, ze delen hun vreugde/liefde

10:21 Stef:

Waarde geven aan iets, oogst ook waardering en respect. Dat kan vanuit bezieling.
In de dimensieladder: zie je ook veel narcisten in de ondernemerswereld die nog onder de derde dimensie zitten: zij krijgen het moeilijk in de nieuwe tijd, ook in de horeca, dat klanten het niet meer helemaal fijn vinden om er te komen.
Mensen in de 4-5e dimensie (leven vanuit liefde en passie) is nu zo’n 35%.

13:50 Jan:

Bij gebrek aan eigenwaarde wordt er niet de juiste waarde gegeven aan de dingen worden gemaakt, of gedaan. Werk dat je levert moet geld opleveren wat het waard is. Er is niets mis met geld verdienen.

15:24 Stef:

Mensen die geen geld hebben, kunnen ook geholpen worden ook om uit de (onderliggende) problemen te komen. Door sociaal- en maatschappelijk bewust te ondernemen. Er mag wat verdiend worden om met de andere hand te kunnen geven.

17:07 Jan:

Het maatschappelijk bewust ondernemen hoort bij het mens zijn. Dat is de basis.

18:19 Stef:

Hoe draag je deze boodschap uit? Via lezingen podasts. Maar Jan doet dat bijv door te luisteren en aandacht te geven. Zodat ze op zielsniveau en in het hart geraakt worden. Jan is zich er niet van bewust hoe hij dat doet.

2-3 dimensie : de waarde laten zien van je bezittingen
4-5 dimensie: liefde delen, en passie delen.

20:13 Jan:

Is in zijn levensverhaal heel rijk geweest: maar heeft besloten dat hij die bezittingen niet meer nodig had. En ervaarde tijdens die manier van leven een gelukservaring die hij nog niet eerder had gehad.

Boodschap voor de luisteraars:
1. niet oordelen.
2. blijf met liefde kijken
3. doe waar je blij van wordt

22:42 Afsluiting

Lengte

23 minuten

Download

MP3 audio

Date

28 juli 2022

Category

Podcasts

Onze website gebruikt functionele cookies, om de site beter te laten werken.